måndag 14 januari 2013

På den lokala bygghandeln

Klockan har precis slagit tre på eftermiddagen när en kund kommer in genom dörren. 4/5 av personalen spelar kort och dricker eftermiddagskaffe.

Kunden: - Här kommer jag och stör mitt i kafferasten.
Personalen tittar upp, ingen reser sig.
Någon i personalgruppen muttrar: - Ja....
Sedan... tystnad....
Personalen (efter en stund) - Vad vill du ha då? ( Fortfarande sittande vid sitt fikabord)
Kunden: Våtrumsfärg.
Personalen: Jobbigt...
Tystnad igen...
Den 1/5 av personalen som ser ut att arbeta tycker tydligen att nu börjar det bli lite väl pinsamt så hon säger med beklagande röst: - Jag ska hjälpa dig.

Och det är man ju som kund väldigt glad över...

6 kommentarer:

SoF sa...

En berättelse från verkligheten...

Tror att den personalgruppen kan behöva ändra sitt fokus.

Att ha inställningen "å nu kommer det en kund och stör" känns inte som någon vidare servicekänsla. Att dessutom hörbart säga att det blir jobbigt - är under all kritik.

Kanske skulle det här företaget behöva konkurrensutsättas - precis som min vårdcentral, som plötsligt fick ändan ur vagnen och där personalen började BRY sig om patienterna och insåg att de var viktiga (för att de skulle kunna ha kvar jobbet).

Varma & vintriga hälsningar!

Ingrid sa...

Ibland är också kunderna lite konstiga.

Kvinnan som jobbar på den lokala bygghandel står vid disken, när en karl med stort K kommer in, tittar sig omkring och säger lite smått irriterad:

Finns det ingen här idag?

Mia sa...

Det var ju tur det då för annars hade dom ju inte fått løn för kortspelningen ;)

Znogge sa...

Som kund underlättar det onekligen att få lite hjälp om man ska handla. Borde ligga i personalens intresse! Kan man tycka...

Rigmor sa...

Å då är ju jag tacksam för att jag inte är arbetsgivare där...för tror inte varken facket eller någon annan skulle vilja höra vad jag hade att säga på nästa personalmöte...!! Nu får vi hoppas att du har fler bygghandlare att välja mellan...och kan stryka en från listan!!
Kram kram

Anonym sa...

Du skulle spelat med Åsa. :)
Eller fällt kommentaren. "Jag förstår att ni spelar SKITGUBBE!"
Synd att det inte fanns en konkurrent mitt emot så du hade haft ett kort i armen. Gissar på att chefen på bygget inte var där. Mycket dålig stil tycker jag.