måndag 18 juni 2012

BuskpionUnderbart är kort. Några dagar sol och fem droppar regn sedan börjar förfallet. 
Kanske är det just det som är grejen, att pionen blommar så få dagar? Jag går och stirrar på knopparna, längtar, så plopp har de slagit ut och dubbelplopp så har de vissnat. 


Idag ska jag fortsätta med min fönstermålning, det tar liksom aldrig slut. Åtta gjorda, fem kvar, det går åt rätt håll i alla fall. Sedan blir det trav, jo ni läste rätt, nu ska jag vidga mina hästvyer än en gång.
Dagen avslutas med hämtning av dottern framåt sena kvällskvisten. 


Om solen lyser? Oh ja, fattas bara annat!

8 kommentarer:

Znogge sa...

Åh, vilken blomma! Så vacker! Förstår inte varför pionerna inte trivs hos mig...

Anonym sa...

Pioner är vackra blommor, oavsett vilket färg de har

Ingrid sa...

Så fin din pion är!
Nu blommar allting så fantastiskt vackert.

Berså sa...

Pioner är det bästa !!! :)

Anonym sa...

Då byter vi, ni får vårt regn och vi får er sol

Vita rosor och förgätmigej sa...

Hej Åsa! Jag förstår inte riktigt frågan du ställde på min blogg... Obrunnen hästgödsel är hästgödsel som ännu inte har omvandlats till mull. När gödsel brinner blir den varm och som odlare tar man vara på den värmen när man odlar i varmbänkar. I stället för att värma upp bänkarna med el gör jag, och många med mig som man gjorde förr. Man använder obrunnen gödsel som får brinna i bänkarna och så kan man odla under tiden. När gödseln har brunnit klart är det meningen att den omgivande temperaturen ska ha blivit så pass mycket högre så att odlingarna inte behöver någon tillskotts värme. Detta gör att man kan börja odla tidigare på säsongen och få en tidigare skörd.

/Anna

Rigmor sa...

Sista meningen...solen lyser...!! Är det sant...??!! Eller det är klart, du bor ju på Gotland...
Buskpion...har ingen, men det står högt på önskelistan. Vanliga pioner har jag däremot, som fortfarande är i knopp. På framsidan av huset står två gamla "bonnpioner" som har åtskilliga år på nacken, stooora och fulla med knopp, och jag väntar...
Kram kram

Ninja sa...

En sådan har jag också att njuta av men inte lika stor...