lördag 16 juni 2012

Trädgårdslandet


Första året jag odlar egna rödbetor, andra år har jag tagit del utav mammas skörd. Det verkar som om det ska gå vägen.
Egeninlagda rödbetor går inte att jämföra i smak med köpta, det smakar mer om man säger så. Vad vore pytt i panna och kalops utan rödbetor?


Och här har ni en utav mina "kuvöser", här växer morot och palsternacka så det knakar, befriade från ohyra i ett jämt klimat där jorden håller fukt. Ja, så den där i mitten då, han växer inte här, han tar bara tillfället i akt så fort jag öppnar på fiberduken att smita in och njuta utav värmen.


Jordgubbar till midsommar? Kanske, om det bli riktigt varmt i veckan som kommer.
Till vänster växer dill, den har valt växtplats själv, vilket verkar vara det enda sättet för mig att få dill i den här trädgården.

11 kommentarer:

Ingrid sa...

Rödbetor odlade jag alltid förr. Man lär sig med tiden vad det lönar sig att ge sig på och rödbetsfröna trivdes hos mig.

ansepanse sa...

det är verkligen skillnad på egenodlat och köpt men jag har alldeles för mycket mördarsniglar i min trädgård, de äter upp rubbet så att säga
:) ett underbart ställe för en katt att värma sig på
Sv: tack :) jag lovar att vara rädd om mig
kramar

Anonym sa...

Jag beundrar alla som har gröna fingrar
Egenodlat smakar alltid bäst

Ha en god fortsättning på helgen

Znogge sa...

Kalops utan rödbetor är bara inget alternativ! Hoppas skörden blir lyckad. Vi får nöja oss med rödbetor från burk. Kan tänka mig att det inte är samma sak...

Ninja sa...

Jag har fått förfrågan om att hjälpa till med att rida en ridtravare. Ägaren behöver hjälp med utbildning av den och jag har ju gjort den resan förr.....
Det är så många som vill rida Liza nu och jag vill helst rida tre ggr/v för att inte tappa formen...
Så planen är att börja rida denna häst 1g/v efter semestern och sedan får vi se....

Anonym sa...

Jag äskar färska rödbetor som man delar och har i ugnen. Jag brukar smula över getost och sen olivolja, svartpeppar och salt. Kanske lite timjan. Och så får det stå och laga till sig i ugnen. Hur gott som helst till grillat kött. Rårivna betor i sallad är också gott./ Mien

Unknown sa...

Snäll matte som sätter upp kattvärmare i trädgårdslandet!

Jag fick hemodlade rödbetor av pappa förra året - mums! Han gnällde fasligt över att de blev större än burkarna så de var svåra att lägga in, men de passar ju jättebra att grilla i ugnen! Gott!

Rosor och Akvileja sa...

Rödbetor har jag aldrig odlat. Har dbild på kuvöserna i större format? Undrar om vad man ska andvända som stödbågar?
Kram Åsa

Kersti sa...

Spännande att se hur det växer. Jag har satt en massa på torpet men inte varit där sen dess. Det ska bli skoj och se hur lång det har kommit. Mor min har tittat till det och säger att det växer.

Kersti sa...

Spännande att se hur det växer. Jag har satt en massa på torpet men inte varit där sen dess. Det ska bli skoj och se hur lång det har kommit. Mor min har tittat till det och säger att det växer.

Katarina/Kollitott sa...

Både rödbetor och katt ser riktigt trevliga ut! Mina rödbetor har inte kommit så långt än...