tisdag 23 oktober 2012

Efterlyses, smarriga äppelrecept!Äpplen, äpplen, äpplen... Jag terroriserar min omgivning med äpplen i alla dess former.


Det är lite grann som löss i skolan, antingen har ingen eller så har alla, och frågar man om någon vill ha, så ser alla lika förskräckta ut.
- Nej tack du, jag har nog med mina egna, väser dom mellan sammanpressade läppar.Paj, kakor, mos, packade i kartong inför den långa vintern och nedfrusna i små bitar. Resterna hamnar på trädgårdslandet.

Vilket är ditt bästa äppelrecept? Om du orkar och har lust får du gärna dela med dig, för det är som om jag aldrig kan få nog av smarriga äppelrecept!

4 kommentarer:

Bea sa...

Hej Åsa!
Fniss.. ja, antingen är man utan äppel eller så har man i överflöd, lagom är ju som bekant bäst.

Men, ett recept skall jag länka till dig som min mamma gjorde när vi var barn och det kändes extra festligt när vi blev bjudna på den :)

http://www.kokaihop.se/recept/vastergyllen

Kram /Bea

Ingrid sa...

Visst är det så!
Jag gick bort med en kasse till en granne som tidigare i somras påstod sig vara intresserad av Stenkyrkeäpplen. Nu såg hon måttligt glad ut, men kunde väl för skams skull inte säga nej.

Znogge sa...

Jag gör en äppelpaj som är enkel och mycket god. Måtten är ungefärliga men degen ska vara söt!

Smörj en pajform och fyll den med skivade äpplen. Blanda väl en deg av 200 g margarin, ca 2 dl socker och ca 3 dl vetemjöl. Platta ut degen och lägg över äpplena. In i ugnen för ca 25 minuter. Till vaniljsås som spetsats med ett par dl vispgrädde.

Unknown sa...

Oj oj ja man drunknar lätt i äpplena, speciellt som om alla mognar samtidigt som det verkar!
Här finns mycket kul, här har jag hämtat en del gott: http://www.bbc.co.uk/food/apple
Både TV-recept och annat spännande. Britterna gillar ju allt odlat...