tisdag 7 augusti 2012

Invasion av igelkottar!


I kväll tackar jag trygga, coola Monika för en trevlig uteritt tillsammans med Poem och Carissma, och så ryttare med naturligtvis. Annars hade det varit liiiiite konstigt!

För övrigt så har jag vattnat ur alla mina vattentunnor för det ska visst bli regn. Som sällskap i trädgården hade jag tre igelkottar, stundtals var de nästan lite påfrestande närgångna. Jag matar inga igelkottar, men mina grannar gör och det innebär att min trädgård är värsta genomfartsleden.

Det finns dom som säger att man absolut INTE får handmata hästar, jag skulle vilja påstå att mina grannar handmatar de här igelkottarna, för de har i alla fall tappat all respekt för människor. En dag hittade jag en igelkott som låg och sov mitt på gräsmattan. Jag trodde den var död, men icke då.

Inte ens min hundätande katt är de rädda för, igelkottarna går fram och luktar på katten som blir alldeles förstörd, för hur mycket han än vill så är det en omöjlighet att lappa till en igelkott med en katt-tass!
8 kommentarer:

Znogge sa...

Jag skulle aldrig heller mata en igelkott. De får klara sig utan min hjälp. För ibland är det inte alltid hjälp...

Systrarna Hjertén sa...

Haha, har du en hundätande katt?! Vacker bild på en vacker katt!

/Frida

Systrarna Hjertén sa...

Hahaha! Vacker häst skulle det ju såklart vara...

Ingrid sa...

Vilka fräcka kottar, inte undra på att katten känner sig besvärad.

Här har jag sett två igelkottar på en gång, men det är ganska länge sedan.

Ha en fin dag!
/Ingrid

Anneli sa...

Mina föräldrar hade för många år sedan en igelkott som besökte dem varje dag, som var ilsk. Den bet sig fast gärna i hälsenan, och det gjorde hemskt ont. Det resulterade i att den sommaren satt alla med benen uppe och man vågade knappt lämna barnen utom synhåll, för när man minst anade det som blev det en igelkotts attack.

Bea sa...

Hej!
Här finns det varken igelkottar eller katter och inga hästar med för den delen ;)
Men... handmatat hästar har jag gjort i tiden, trots min stora respekt för djuret :)
Ha det gott och hoppas du slipper igelkott rallyt! /Bea

Kersti sa...

Vi har igelkottar här men nu var det ett tag sedan jag såg dem. Här är det mer råddjuren som är tama och inte låter sig skrämmas bort från trädgårdarna i första tagen. Ser dem nästan varje dag på hundpromenaden. De har ett stråk som går förbi vårt sovrumsfönster.

Ninja sa...

Det är så olika med hästar.....en del tål att handmatas medan andra blir nafsiga eller tiggiga....
Man får anpassa sig helt enkelt....