söndag 12 augusti 2012

Vilse


Känner mig lite vilse i pannkakan. Minns ni Vilse i pannkakan, barnprogrammet, med Staffan Westerberg? Så vidrigt dåligt!

Annat var det med 5 myror är fler än 4 elefanter, det var ett barnprogram i min smak!

Jag har funderat mycket den sista veckan, på konstiga utslag som gör att jag helst går med långärmat.På mitt nattjobb som känns så slitigt, på trädgårdslandet som jag vill gräva ut och på fina september som snart är här.

September, en utav mina favoritmånader. Hög klar luft, ännu sommarvarma dagar, tyst, stilla. Uppstressade sommargäster har åkt hem och kvar är en och annan eftersläntrare som uppskattar det lågmälda.

Åter till mina jobb funderingar. Om jag inte är den vårdande Åsa, vem är jag då?

Åsa som trivs utomhus, som älskar naturen, uppskattar tystnad och skit under naglarna Vilket yrke passar det in på egentligen?

9 kommentarer:

Anonym sa...

staffan westerberg - jag tillhör de som får rysningar i hela kroppen när hans namn nämns

Hoppas allt är bra med dig
Ha en bra kväll

SoF sa...

Kan man variera?

Jobba inom vården under vintern och säsongsarbeta med trädgård (t.ex kyrkogårdar, kommunala grönområden, plantskola m.m.) under sommaren?

Växelbruk är ju bra sägs det - kanske skulle vi må bättre om vi kunde ha det så i vårt yrkesliv också.

Lantbruk i någon form?
(ev. i kombination med deltidsjobb inom vården)

Ja det var vad jag kunde spåna fram... :)

Hoppas att din vilsenhet leder fram till nåt bra på slutet!

♥ ♥ SoF

Ingrid sa...

Det är kanske dags att tänka en sväng till och fundera på vad du ska göra i framtiden. Du vet väl att man ska sadla om tre gånger under sitt arbetsliv.

Systrarna Hjertén sa...

Skogshuggare kanske?! ;)

Vilse i pannkakan tyckte jag var rätt bra så länge de vara på ovansidan, men när de trillade ner till storpotäta bliv jag livrädd och slutade titta!

Lycka till med jobbfunderingarna!

Bea sa...

Hej!
Verkar som om du är vid ett vägskäl i livet. Hoppas dina funderingar ger dig ngt svar så småningom, vad du vill i framtiden. Finns säkert många möjligheter, bara man vågar "slänga sig ut i lite ovisshet" för ett tag.
Lycka till med funderingarna!
Kram /Bea

Rigmor sa...

Vilse i pannkakan...tror ingen riktigt förstod det programmet, allra minst vi barn!! Tror det skrämde de flesta...
Man kommer till vägskäl i livet...och med mina år på nacken så kan jag bara säga en sak, man ska gå på magkänslan, det har livet lärt mej. Är man inte nöjd och lycklig inombords, ja då blir inte heller det utombords så bra...Ibland får man lite hjälp på traven, medvetet eller omedvetet, när någonting händer på jobbet eller så, eller också måste man våga ta det där lite mer vågade klivet och stega på. Finns det ingen trädgård eller handelsträdgård som skulle behöva bra arbetskraft...?? Ta tjänstledigt ett par månader och prova...Å visst vore det väl märkligt ifall alla vore nöjda med sitt yrkesliv hela livet...??!! Klart man vill ändra kurs ibland!!
Jo...jag förstår att det infinner sej ett behagligt lugn när alla turister försvinner från ön...satt faktiskt och tänkte på det på västkusten. Skulle jag bo på en sån ort som Skärhamn, ja då skulle jag stortrivas med ensamheten, det karga och lite snåla som kommer med höstdagarna.
Ha det så gott!!
Kram kram

znogge sa...

Gräsligt program. Håller med. Fem myror... var däremot hur bra som helst. Gillade även från A till Ö!

Hoppas dina funderingar leder någon varat.

mammaxtre sa...

Vilse i pannkakkan minns jag väl, hujedamig :-)

Ninja sa...

Gillar också september, den kommer som plåster på såren när sommaren är slut :)