måndag 4 februari 2013

Träningsläget

Snön kom, och snön försvann. Jag hade kunnat tänka mig lite vår och så... Men... Det dröjer väl ännu ett tag.

Tänk att det här en gång i tiden var tänkt som en träningsblogg, hmm...

Men i kväll har jag i alla fall varit på gympa i Klintehallen, en god genomkörare för hela kroppen. Bor man på en något större ort heter inte gympan gympa, nej, då heter den arobics, men här i Klinte går vi traditionsenligt på gympa. Lite skutt och flax med styrkeinslag kan man också kalla det.

I morgonkväll är det ridlektion, och på torsdag är det ridlektion.
    På fredag blir det simning. Hoppas några av alla dessa nyanlända nyårslöften har tröttnat, för fy så trångt det har varit i bassängen nu i januari.

På söndag hoppas jag det blir uteritt, annars får jag trycka in ett löparpass. Ja, det kan det ju bli ändå... Löpning är ju alltid löpning, som en vitamininjektion i psyket. Synd att min kropp inte tycker detsamma, den har liksom givit upp löpartanken. Vi är inte helt överrens, min hjärna och min kropp, men vi jobbar på det!

6 kommentarer:

Min plats i solen sa...

Haha, du är för härlig Åsa och visst är det så att gympa är gympa oavsett vad man kallar det. :)

Själv ska jag ge mig in i gymvärlden. Det var några år sedan sist (faktiskt inte speciellt många men trots det något år) och min kropp kommer att bli så chockad att den inte kommer att veta vad som riktigt hände. Men det är dags att skaka liv i den nu. ;)

Kram på dig och ha en bra vecka.

znogge sa...

I min lilla håla heter det oftast också gympa.Än så länge i alla fall...

Kram

Ingrid sa...

Det blir säkert snart lättare att ta sig fram i simbassängen.

Rigmor sa...

Nu kan jag trösta dej med att min kropp och hjärna aldrig har samarbetat särskilt bra!! Jag kör alltid igång stenhårt med allt som jag gör, gåband, promenader, äta sunt, inget godis...Nu kan jag erkänna att INGET av dessa har hållits, gåbandet står snyggt ihoppackat, promenader blir det inte alltför ofta p.g.a. det hala väglaget, mat och godis...ja det blir en hel del av det!! Och ursäkter för alltihopa har jag också...
Kram kram

Mia sa...

Nu menar jag att ridning är träning det också och du håller ju igång hela tiden. Utan löpningen har nog din häl fått vila så det är nog dom nedre regionerna som fått bestämma över huvudet i det sista :)

Unknown sa...

Finns gympa här i byn också men jag tror att jag är hälften så gammal som övriga så jag skippar det :)

Säger som Mia - ridning är väl träning?? Åtminstone tolkar jag det så när jag inte tar mig ur sängen av träningsvärk efter ridturer!

Du kan väl tala om för nyårslöftena att de ska testa terränglöpning?