tisdag 18 september 2012

Physalis


 Från ett litet frö till en meterhög buske på en sommar.


Mängder av oansenliga små blommor har blivit...


... lika stora mängder gröna bär-skal.


Som nu sakta men säkert blir gula och när skalet är torrt och frasigt är det bara att skörda ett himmelskt gott bär som smakar så mycket mera än de Physalis man köper i livsmedelsbutikerna.

6 kommentarer:

Bea sa...

Åhh...lyckost! Den har jag försökt att odla några ggr men neeej det vill sig inte, nu blir jag riktigt inspirerad åter att testa.
Så mycket frukt den har!
Kram /bea

Anneli sa...

Mmm de är så goda.

SoF sa...

Bara älskar den smaken (fast jag äter dem ytterst sällan...).

Vilken välförtjänt belöning för dig att kunna gå ut och plocka EGNA sötsaker!

Varma höstvädershälsningar/SoF

Ingrid sa...

Det är riktig goda bär!

Rigmor sa...

Fantastiskt goda!! Å fantastisk växtkraft... första året jag var med växthus så köpte jag ett par små plantor, de var ju så små...sen frampå sensommaren då var hela växthuset fullt med physalis, stackars tomatplantorna var upptryckta mot rutorna. Nu har jag aldrig provat att vinterförvara dom inomhus, men det ska visst fungera. Sen finns två sorter, en härdigare än den andra, men lär mej aldrig vilken...kapkrusbär heter en utav dom i alla fall.
Ha en bra dag, och ät några physalis för mej också!!
Kram kram

Znogge sa...

Spännande ! Nästan så att jag funderar på att testa det nästa sommar... Får ha det in åtanke!

Lycka till med skörden :D